fredag, november 03, 2017

November

5 november. Utflykt till Trolska Skogen i Mellanfjärden, den första det här året. En del har tagits bort och en del har tillkommit. Många byggnader är öppna och mycket av rekvisitan ligger kvar efter teaterföreställningarna. Fantastiskt att det får vara ifred utan stölder och vandaliseringar!



Miljön här är verkligen gammal trollskog och i den svårforcerade terrängen har man byggt långa spångar.
Bredvid de här konstgjorda kantarellerna växte faktiskt en riktig kantarell! Den gillade väl sällskapet..

Saxat från tidskriften Nordanstigarn nr 286: "Trolska skogens sagolika utveckling från en liten skogsstig för 20 år sedan till ett besöksmål i riksklass för i sommar cirka 32 000 besökare har varit enorm."

15 november. Idag kom den första snön. Men det blev inte så mycket, bara en dryg cm. Värre var det förra året då det började snöa den 2:a och fortsatte en hel vecka!
Som vanligt gör vi ofta utflykter till havet. När vi är i trakterna av Strömsbruk blir det en avstickare till fiskbutiken på Rönnskär.
Den 22:a var vi bjudna av Anja på restaurangen "Udda Tapas" i Sundsvall där man serverar fantastiskt goda smårätter.
Sedan gick vi på en musikföreställning av och med Inga-Lis brorsdotter Emma: Hyllning till Hillevi
Nu har alla dessa mängder av julmarknader börjat på allvar och de blir ofta ett utflyktsmål. Bara vid Forsa var det tre stycken samma dag!
Och dit kör vi inte E4-an, utan småvägar öster om Hudiksvall. Där är en gammal kulturbygd med många vackra hälsingegårdar.
Inte så mycket snö har det varit i november och, tack och lov, inte lika mycket ishalka som i fjol.

Inga kommentarer: